[...] są mocno ograniczone. Dieta ta nie powinna być stosowana dłużej niż tydzień, jednak zalecane jest podawanie do obiadu zupy kapuścianej. Przepis na zupę I: 6 dużych cebul,2 zielone papryki, puszka koncentratu pomidorowego, gałązka selera naciowego i główka kapusty. Przygotowanie: wszystkie składniki pokroić i ugotować przyprawić do smaku solą i [...]
[...] Olej pistacjowy Olej z orzecha włoskiego 6) Owoce (organiczne; suszone i soki owocowe nie są dozwolone) Jabłka (przez pierwsze 3 miesiące możesz spożywać tylko kwaśne zielone jabłka) Awokado** Jagody (wyrzuć, jeśli dostrzeżesz jakiekolwiek oznaki pleśni) Jeżyny (wyrzuć, jeśli dostrzeżesz jakiekolwiek oznaki pleśni) Miąższ kokosowy i/lub [...]
[...] Używam zamiast żelu do mycia twarzy, płynu do higieny intymnej, na całe ciało jako "żel pod prysznic". Delikatnie pachnie (niektórym zapach przeszkadza), w środku jest zielone- ale tak ma być ;-) Im dłużej stosuję tym większą zauważam poprawę w stanie skóry. Olej laurowy działa jako naturalny antybiotyk, widziałam mydła nawet z 50% jego [...]
[...] Powinny go unikać kobiety w ciąży oraz osoby cierpiące na choroby nerek, choroby reumatyczne i układu trawiennego. Bakłażan nie należy do lekkostrawnych. Banan To zielone drzewo o wysokości do 9 metrów pochodzi z Azji, Afryki i Ameryki Środkowej. Należy do najstarszych roślin uprawnych i w wielu krajach, w których rośnie, jego owoce [...]
[...] brokuly, batat, papryka czerwona, cebula, burak (ma chyba najlepsze wlasciwosci alkalizujace sposrod warzyw stad wskazany przy duzej podazy bialka,), do tego nieraz dorzucam zielone oliwki nadziewane piri - piri albo marchewke i inne. Wtedy mozna uznac ze sie je warzywa. Pisze o tym dlatego ze dla wielu osob warzywa w diecie ograniczaja sie do [...]
[...] zapobiegnie atakowi migreny. CO I JAK KISIĆ? Kisimy nie tylko ogórki i białą kapustę. Na przetwory nadaje się także kapusta czerwona, cukinia, buraki ćwikłowe, papryka, zielone pomidory. W krajach śródziemnomorskich popularne są kiszone oliwki, na Ukrainie - jabłka. Kisić można także śliwki i gruszki. - Żeby kwaszonki się udały, należy [...]
[...] łatwo przyswajalnych glukozy i fruktozy, a także kwasy organiczne (winowy, jabłkowy i cytrynowy) i przeciwutleniacze. Winogrona czerwone i fioletowe to źródło antocyjanów, a zielone i żółtawe - flawonów. Mają one działanie alkalizujące, moczopędne, żółciopędne i przeczyszczające. Podwyższają poziom korzystnego cholesterolu HDL oraz hamują [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] OLIWKI ZIELONE BEZ PESTEK (mój przysmak) Według nowych badań amerykańskich, wśród grupy produktów działających przeciwbólowo, a także przeciwmigrenowo, znajdują się oliwki zielone. Są one bogate w miedź, pierwiastek, który wydaje się mieć korzystne działanie w zmniejszaniu wszelkich bólów. Są bogatym źródłem witamin z grupy B, zawierają również [...]
[...] kompozycje smakowe. Na jednym akrze sadzi się zazwyczaj 100-200 drzew. Drzewa zakwitają na początku maja, a zbiór owoców zaczyna się pod koniec września - oliwki są wówczas zielone, gorzkie w smaku i szybko się psują, a kończy w lutym, kiedy oliwki są już dojrzałe i mają ciemnogranatową lub czarną skórkę. Z wyglądu przypominają małe, 2-3 [...]
[...] już cierpią na raka piersi. Zioła działające antyestrogenowo Niektóre zioła wykazują działanie antagonistyczne w stosunku do estrogenu. Do tej grupy należą: polifenole z zielonej herbaty, kwercetyna ( znaleziona w cebuli i czosnku ), resweratrol (znaleziony w czerwonym winie i winogronach ), apigenina ( rumianek ), galangin ( propolis ), [...]
[...] można stosować do potraw/sałatek do smaku (tzn w ograniczonych ilościach-nie cały słoik ). Potrawy może Pan przyprawiać jak dotychczas. Oliwki mogą być zielone lub czarne same lub z papryką/marchewką w środku. Oliwki może Pan dodawać do smaku np. do kanapek w ilości 5 sztuk w ciągu dnia. 16. Między posiłkami należy pić [...]
[...] i pudru. Podkład bardzo dobrze uniemożliwia opalanie, a równocześnie zatrzymuje wilgoć w skórze. Na plaży korzystamy również z pomadek ochronnych UV. Kolorowe pomadki (zielone, czerwone, żółte) nakładamy na powieki, policzki, usta. Tych kilka wskazówek, mam nadzieję pomoże Wam czuć się dobrze każdego dnia, a urlop dostarczy zapasu sił i [...]
[...] rośliny strączkowe Wskazane: fasola sduke, azuki, pinto, groch "czarne oczko". Unikać: fasoli copper, navy, nerkowatej, tamaryndowej, soczewicy amerykańskiej, czerwonej, zielonej. Zboża Wskazane: nie ma, ponieważ należy całkowicie wyeliminować je z diety. Unikać: kiełków pszenicy, mąki z owsa, mąki zbożowej, otrębów z owsa lub z pszenicy, [...]
witam. probowalem znalesc odpowiedz na pytanie czy zielone oliwki jak i czarne tucza, jednak opinie byly sprzeczne wiec pytam sie tutaj Was. Uwielbiam zajadac sie oliwkami zielonymi, jednak nie jestem pewien czy aby przypadkiem nie sa zbytnio tuczace. co do ich zdrowych wlasciwosci nie ma 2 zdan. pozdrawiam